Moederdag op z’n Frans

Vandaag vieren we in Frankrijk Moederdag; wel lastig hoor die verschillende data in Nederland en Engeland. Vroeger vierden we het nog wel eens 3 x maar inmiddels houden we ons aan de Franse datum; we wonen hier immers!
Van Fleur kreeg ik een zelfgemaakt dienblad, haar vriend Alexis had hetzelfde -in aangepaste versie- voor zijn moeder gemaakt. Het ziet er picobello uit en in ben er dan ook erg blij mee.

We waren vandaag uitgenodigd door de grootouders van Alexis voor de lunch. Wat kunnen de Fransen dat toch stukken beter dan wij! Gelukkig konden we buiten genieten van een uitgebreid ‘Champagne apéritief’, ook met een gazpacho verrine en een verrine met een heerlijk rode bieten drankje.
Binnen waren er 2 tafels feestelijk gedekt. De 1ste Charentaise meloen van dit jaar lag al op ons bord, uiteraard met wat rauwe ham en een glaasje Pineau des Charentes, ons lokale apéritief, maar ook als slaapmutsje is het lekker. Vervolgens werd de enorme barbecue aangestoken en lagen er heerlijke gemarineerde biefstuk en kip spiezen op ons te wachten. Ik ben niet zo’n grote vleeseter, maar heb er toch 2 opgegeten, geserveerd met een enorme schaal aardappel/courgette gratin, uit eigen tuin.

undefined undefined undefined
Uiteraard ontbrak het kaasplateau niet, met sla zoals dat in de Charente wordt gegeten. Vervolgens kregen we huisgemaakte tiramisu en alsof dat nog niet genoeg was, kwamen er ook nog kleine potjes met een verse fruitsalade en wie nog meer wilde; kijk maar naar de foto, er was nog voor 25 man!
undefined undefined undefined
Bij de koffie kregen de moeders een schaaltje met smarties en een macaron in de vorm van een hart en konden we ons hart ook nog eens ophalen met de andere macaron lekkernijen.

Het was in 1 woord fantastisch! Wat een werk en wat een feestelijke tafel en tenslotte kreeg ik nog een plantje mee dat op tafel stond en een enorme courgette.
Het was een Moederdag die ik niet zal vergeten.
undefined undefined


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s